Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu kapsamında, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in yakın dostu Hafız Vehbi Seçerova ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen görüşmede, Aliya İzzetbegoviç’in fikir mirası, Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesi ve Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki tarihî ve kültürel bağlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Görüşmede ayrıca, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin Aliya İzzetbegoviç’in fikir mirasını akademik ve kültürel çalışmalarla yaşatmaya yönelik yaklaşımı ele alındı. Bu kapsamda, ortak medeniyet değerleri, Bosna Hersek-Türkiye ilişkileri ve Aliya İzzetbegoviç’in düşünce dünyasını merkeze alan bilimsel ve kültürel programlar üzerine karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.