Ana içeriğe atla

Çok Dilli, Çok Kültürlü Uluslararası Üniversite

Eğitimde çok dilliliğe önem veren ASBÜ, öğrencilerimize dil becerilerini geliştirecek imkânlar sağlamaktadır. Bu kapsamda, Dil Merkezimiz alanında uzman, yerli ve yabancı öğretim elemanlarıyla öğrencilerine kaliteli bir dil eğitimi sunmaktadır. Programlarımızın genelinde eğitim dili İngilizcedir. ASBÜ öğrencileri iyi derecede İngilizce öğrenmekle kalmayıp ikinci bir yabancı dil öğrenme konusunda özellikle desteklenirler. İkinci yabancı dil, bazı bölümlerin özellikleri ve ihtiyaçlarına göre zorunlu tutulmuştur.

ASBÜ öğrencilerine farklı ülkelerden gelen çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci ile çok kültürlü bir ortam sunmaktadır. Şu an mevcut öğretim üyeleri içinde farklı ülkelerden gelen hocalarımızın sayısı %10’un üzerindedir ve bu oran Türkiye ortalamasının üstündedir. Benzer şekilde öğrencilerimizin farklı ülkelerden gelen öğrencilerle, onları ve kültürlerini tanıyarak ve anlayarak eğitim görebilmelerini sağlamak üzere 2019-2020 öğretim yılı itibariyle çok sayıda yabancı öğrencinin üniversitemizde lisans ve lisansüstü eğitim alması planlanmaktadır.