Skip to main content

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami Araştırmalar Enstitüsü koordinasyonunda düzenlenen “Kadın Akademisyenlerin Gözüyle 15 Temmuz” başlıklı panel, 1 Temmuz 2026 tarihinde Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda, 15 Temmuz hain darbe girişimi; toplumsal hafıza, demokrasi bilinci, millî irade ve toplumsal dayanışma ekseninde kadın akademisyenlerin perspektifiyle çok boyutlu olarak değerlendirildi.

Üniversitenin akademik ve idari personeli ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen panelde, 15 Temmuz’un toplumsal ve sosyolojik yansımaları akademik bir çerçevede ele alındı. Demokratik değerlerin korunması, toplumsal direncin güçlendirilmesi, millî birlik ve beraberlik bilincinin gelecek nesillere aktarılması ile akademinin bu süreçte üstlendiği sorumluluklar üzerinde duruldu.

Panelde Doç. Dr. Zeynep Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Nur Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Bayraktar Barış ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Erdem konuşmacı olarak yer aldı. Akademisyenler, 15 Temmuz’un toplumsal, sosyolojik ve değerler eksenli boyutlarını farklı disiplinlerin bakış açılarıyla değerlendirerek, demokratik hafızanın güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Tarih
01/07/2026, Wednesday , 19:32:41
Resim
Photos
Başlık

ASBÜ’de “Kadın Akademisyenlerin Gözüyle 15 Temmuz” Paneli Düzenlendi

We use mandatory cookies to ensure you get the most out of our services.

By using asbu.edu.tr, you are consenting to the use of cookies.