BAĞIMSIZ ÖĞRENME MERKEZİ (SELF-ACCESS CENTER)

ASBU Hazırlık Okulu bünyesinde bulunan bağımsız öğrenme merkezimiz öğrencilerimize renkli ve konforlu bir ortamda stres altında olmadan gerektiğinde öğretmen desteği sağlanarak kaynakları kullanabileceği, çeşitli etkinliklere katılabileceği bir ortam sağlamaktadır. ASBU bağımsız öğrenme merkezi “English-only space” dediğimiz öğrencilerin sadece İngilizce konuştukları ve İngilizceye çeşitli yollardan maruz bırakıldığı bir merkezdir. Merkezimiz ASBÜ öğrencilerine sadece sınıf ortamında değil sınıf dışında da İngilizceyi kullanabilecekleri, pratik yapabilecekleri bir ortam sunmaktadır.

ASBU Bağımsız öğrenme merkezinin iki hedefi vardır. Merkezimiz öğrencilerinizin hem bağımsız öğrenme becerilerini hem de dört beceride (konuşma, yazma, dinleme ve konuşma) dil yeteneklerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla merkezimiz düzenli olarak bağımsız öğrenme yöntemleriyle ilgili seminerler düzenler, konuyla alakalı online platform üzerinden bilgilendirme yapar ve düzenli bülten yayınlar. Ayrıca merkezimizde İngilizce öğrenci kulüpleri, kültür günleri etkinlikleri ve yarışmalar düzenlemektedir.

Merkezimiz öğrencilerimizin yabancı dilde 4 beceriyi (okuma, yazma, konuşma, dinleme) geliştirmesini desteklemek amacıyla içerisinde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.

1. Ortak Alan (Lounge): Tüm seviyelere uygun okuma kitapları, sözlük ve kaynakların bulunduğu kitaplıklar, grup çalışma alanlarını içerir.

2. Okuma Köşesi (Reading Corner): Öğrencilerimizin İngilizce dergi ve gazeteleri, hikâye kitaplarını okuyabilecekleri rahat bir alan sunar.

3. Konuşma Köşesi (Speaking Corner): Yabancı hocalar tarafından yönetilen konuşma kulübünde öğrenciler daha önceden duyurulan konular hakkında konuşma pratiği yapma imkânı bulurlar.

4. Bilgisayar Labı Çeşitli materyallerin yüklü olduğu bilgisayarlarda öğrenciler podcast, dizi, sesli hikaye kitapları gibi kaynakları dinleyerek pratik yapabilirler.

5. Materyal Bölmesi (Materials Section): Öğrenciler seviyelerine uygun çeşitli becerilerde hocalarımızca hazırlanmış özgün materyallere erişebilirler.

6. Kulüp Köşesi (Club Corner): Öğrencilerin drama, scrabble gibi oyunların oynandığı bir köşedir.

İngilizce Kulüpleri:

Conversation Club

Drama Club

Karaoke Club

Scrabble Club

Book Club

Seminerler:

Goal Setting in Language Learning

How to improve your pronunciation

Useful websites and Applications for Learning English

British English vs. American English

Dictionary use

Listening Strategies

How to improve writing

Vocabulary learning strategies

TOEFL Tips

Kültür Günü Etkinlikleri:

Halloween

Armenian Language and Culture Day

Chinese New Year Traditions

German Suitcase

Weird and Funny Facts about French Culture

Birim Koordinatörü:

Ayşe Öztürk (ayse.ozturk@asbu.edu.tr)

Mürüvvet Şenbayrak (muruvvet.nasoz@asbu.edu.tr)

Self Acces Center Tanıtım Katoloğu için tıklayınız.