NEDEN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ, BU BÖLÜMÜN BENZERLERİNDEN FARKI NEDİR?

Disiplinler Arası Ve Karşılaştırmalı Çalışmalara Odaklanan, Her Biri Kendi Alanında Tanınmış Kadrosu İle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Türk Dili Ve Edebiyatını Canlı Ve Entelektüel Açıdan Ufuk Açıcı Bir Şekilde Öğrenmenize Olanak Tanır. Lisans Düzeyinden İtibaren İkinci Bir Dil Öğrenimi Desteklenir. Bölümdeki Öğretim Üyelerinin Farklı İlgi Alanları Türk Dili Ve Edebiyatının Geniş Bir Yelpazeden İncelenmesine İmkân Tanır. Ayrıca Öğrenci-Odaklı Eğitim Anlayışı Bölüm Öğrencilerinin Alışılmış Teori Merkezli Eğitimin Dışına Çıkmasına; Yazarak, Sunum Yaparak, Projeler Üreterek Öğrenmesine Ve Böylece Farklı Araştırma Ve Analiz Yetenekleri Geliştirmesine Olanak Tanır. Edebiyatı Dijital İmkânları Da İçine Alarak Araştırırken Öğretmeyi Hedefleyen Bölüm Seçmeli Dersler Ve Projeler Yoluyla Farklı Alanlardaki İlgilerinizi Geliştirmenize Yardımcı Olacaktır.