Dekanın Mesajı

Sevgili Gençler,

Öncelikle geleceğimizin güvencesi olan sizleri en içten duygularımla selamlıyor, hayatınızın her döneminde başarı ve mutluluğu yakalamanızı temenni ediyorum.

1988 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldum. 1989-1994 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı bursla İngiltere’nin Birmingham ve Durham Üniversitelerinde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimimi tamamladım. 1995-2015 yılları arasında öğretim üyeliği yaptığım Kırıkkale Üniversitesi’nde dekan yardımcılığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğü ve dekanlık görevlerinde bulundum. Bu şekilde bir üniversitenin kuruluş ve gelişme aşamalarında rol alarak o üniversitenin çok sayıda öğrencisi olan yerleşmiş bir üniversite haline gelmesinde pay sahibi olduğumu söyleyebilirim

Ağustos 2015 tarihinde göreve başladığım Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde, benim açımdan çok daha heyecan verici ve bir o kadar da zorlu bir görevle karşı karşıyayım. Üniversite olarak ne olduğumuzu, ne olmaya çalıştığımızı ve neler yapmak istediğimizi daha detaylı bir şekilde Rektör Hocamızın mesajında bulabilirsiniz. Biz kısaca sizi farklı bir üniversiteye ve farklı bir fakülteye davet ediyoruz. Türkiye’nin başkentinde devlet kurumlarına yakın bir mekânda, o kurumlarla güçlü temas içerisinde olmak, bu şekilde geleceğinizi daha yakından görmek istemez misiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Cumhuriyetin yönetiminde uzun süre rol almış bir ortamı ve Hacı Bayram Külliyesinin yakın çevresindeki manevi kültür iklimini solurken sivil toplum kuruluşlarıyla içli dışlı olmayı arzu etmez misiniz?

Biz iddialıyız. Araştırma merkezleriyle ve enstitüleriyle Türkiye’nin model oluşturabilecek ilk araştırma üniversitesini yapılandırma gayreti içerisindeyiz. Lisansüstü eğitimi daha ağır basan bir yaklaşımla geleceğin araştırmacı ve akademisyenlerini yetiştirme hedefi taşıyoruz. Devletin iç, dış ve ekonomi politikalarına yön veren kurumlarına ihtiyaç duydukları elemanları sunma gibi bir amaca sahibiz. Öğrenci ve öğretim elemanlarının önemli bir kısmı yabancılardan oluşan uluslararası bir üniversite hüviyetiyle uluslararası bilim çevrelerinde sesimizi duyurmak istiyoruz. Her şeyden öte sosyal bilim formasyonuna sahip, düşünen, merak eden, araştıran entelektüel bireyler yetiştirerek Ulus, Ankara, Türkiye ve hatta dünyanın dönüşümünde olumlu yönde rol alma kararlılığıyla yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Sosyal bilimci olmayı ve Türkiye’nin ve dünyanın geleceğinde rol almayı arzu ediyorsanız kapımız sizlere açıktır.

Kendinize iyi bakın, hedefleriniz için çaba göstermekten asla vazgeçmeyin

Saygılarımla.