NEDEN ASBÜ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ?

ASBÜ Medya ve iletişim bölümünün benzerlerinden farkı, kendisini disiplinler arası bir bölüm olarak kurgulaması ve sosyal ve beşeri bilimler geleneğine dayandırmasıdır. Bu bakış açısı ile bölümümüzde yeni medya, sosyal ağlar, kültür ve sosyal davranışlar ve benzeri iletişim çalışmalarına odaklanılacak ve bölüm öğrencilerinin birer medya kullanıcısı veya içerik üreticisi olmaktan çok birer iletişim analisti ve uzmanı olmaları sağlanacaktır. Bunun yanı sıra, bölümümüz farklı birçok sosyal bilim alanlarının ve faaliyetlerinin bağdaştırılması ile öğrencilerini akademik dünyaya hazırlayacaktır.

Toplumun ihtiyaçlara da cevap vermeyi amaçlayan medya ve iletişim bölümümüz, öğrencilerinin, medya ve iletişim alanlarında yaşanan dönüşümleri temel alan teorik ve pratik bilgi ile donanmalarını sağlayacaktır. Türkiye’nin başkentinde; ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve diplomatik açıdan beyni kabul edilebilecek bir ağın merkezinde konumlanan bölümümüz, kamu kuruluşlarıyla gerçekleştireceği ortaklıklar ile ülke sorunları için çözümler üretilmesinde rol alarak etkin ve güncel araştırmalara imza atmayı planlamaktadır.