Sayın Hocalarımız,

İdealonline Dergi Veritabanı deneme erişimine açılmıştır.Deneme döneminiz: 18 Nisan - 2 Haziran tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim Adresi: http://www.idealonline.com.tr/IdealOnline.

İdealonline Dergi Veritabanıyla ilgili olarak siz değerli hocalarımızdan bir anket doldurmanızı beklemekteyiz. Bu anket sizlerin görüşlerinizi, taleplerinizi ve elde ettiğiniz verimi değerlendirmek ​amacıyla hazırlanmıştır.

Ankete ulaşım için tıklayınız.

İdealonline Dergi Veritabanına ait ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İdealonline kullanım kılavuzu için tıklayınız.

İdealonline kampüs dışı erişim kılavuzu için tıklayınız.

Akademik topluluk arasında önemli bir yer tutan “intihali engelleme” ile ilgili olarak; TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip “iThenticate” programı üniversitemizin erişimine açılmıştır. İlgili platformun erişim tanımlamaları kütüphanemiz tarafından yapılacaktır. Programı kullanmak isteyen doktora derecesi ve üzerinde akademisyenlerimizin library@asbu.edu.tr adresine isim, soyisim ve mail adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. iThenticate programı akademik çalışmaları değerlendirmeden önce intihal seviyesini tesbit etmek için kullanılır.