Sayın Hocalarımız,

Jurix Veritabanı deneme erişimine açılmıştır. Deneme döneminiz : 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim Adresi: https://jurix.com.tr/

Jurix Veritabanıyla ilgili olarak siz değerli hocalarımızdan bir anket doldurmanızı beklemekteyiz. Bu anket sizlerin görüşlerinizi, taleplerinizi ve elde ettiğiniz verimi değerlendirmek ​amacıyla hazırlanmıştır.

Ankete ulaşım için tıklayınız.

Jurix Türkiye'de tüm hukuk dergilerinde yayınlanmış makalelere erişim sunmayı hedefleyen bir veri tabanıdır. Ülkemizde halen düzenli olarak yayınlanan hukuk dergilerinin önemli bir kısmı Jurix içerisinde indekslenmekte ve sizlerin kullanımına sunulmaktadır. Dergilerin yanı sıra armağanlar, sempozyumlar ve konferanslar gibi ülkemizin gizli kalmış hukuk kaynakları da veri tabanına eklenmektedir. Sistemde halihazırda 28 farklı akademik yayında yer bulmuş 3547 uzman yazarın 6000'den fazla makalesi bulunmaktadır. Yayınların yeni sayıları güncel olarak sisteme eklenerek indekslenmekte olup, sürekli olarak yeni kaynakların sisteme kazandırılması sağlanmaktadır. Akademik araştırmalarda dijital kaynakların kullanım oranı giderek artmaktadır. Dijital kaynakların etkin kullanılması, araştırmacılara daha zengin içeriğe ulaşım ve "aramaktan daha ziyade okumaya vakit ayırabilme" fırsatı gibi kolaylıklar sağlamaktadır.

Sayın Hocalarımız,

dMags Dergi Veritabanı deneme erişimine açılmıştır. Deneme döneminiz : 13 Haziran - 30 Haziran tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim Adresi: https://dmags.net/

dMags Dergi Veritabanıyla ilgili olarak siz değerli hocalarımızdan bir anket doldurmanızı beklemekteyiz. Bu anket sizlerin görüşlerinizi, taleplerinizi ve elde ettiğiniz verimi değerlendirmek ​amacıyla hazırlanmıştır.

Ankete ulaşım için tıklayınız.

dMags Dergi Veritabanına ait ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Sayın Hocalarımız,

Turcademy e-kitap veri tabanı deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Adresi: http://www.turcademy.com/

Turcademy veritabanıyla ilgili olarak siz değerli hocalarımızdan bir anket doldurmanızı beklemekteyiz. Bu anket sizlerin görüşlerinizi, taleplerinizi ve elde ettiğiniz verimi değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Ankete ulaşım için tıklayınız.

Turcademy Türkiye'de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak bu yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak amacıyla geliştirilmiş e-kitap platformudur.

Turcademy kuruluş aşamasında ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi Yayıncılık ve Seçkin Yayıncılık gibi değerli paydaşların katkısıyla 1 Aralık 2016 tarihinde erişime açılmış olup, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri'de sözleşme imzalamıştır. Platforma yeni kitap yüklemeleri devam etmektedir.

Sayın Hocalarımız,

İdealonline Dergi Veritabanı deneme erişimine açılmıştır.Deneme döneminiz: 18 Nisan - 2 Haziran tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim Adresi: http://www.idealonline.com.tr/IdealOnline.

İdealonline Dergi Veritabanıyla ilgili olarak siz değerli hocalarımızdan bir anket doldurmanızı beklemekteyiz. Bu anket sizlerin görüşlerinizi, taleplerinizi ve elde ettiğiniz verimi değerlendirmek ​amacıyla hazırlanmıştır.

Ankete ulaşım için tıklayınız.

İdealonline Dergi Veritabanına ait ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İdealonline kullanım kılavuzu için tıklayınız.

İdealonline kampüs dışı erişim kılavuzu için tıklayınız.

Akademik topluluk arasında önemli bir yer tutan “intihali engelleme” ile ilgili olarak; TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip “iThenticate” programı üniversitemizin erişimine açılmıştır. İlgili platformun erişim tanımlamaları kütüphanemiz tarafından yapılacaktır. Programı kullanmak isteyen doktora derecesi ve üzerinde akademisyenlerimizin library@asbu.edu.tr adresine isim, soyisim ve mail adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. iThenticate programı akademik çalışmaları değerlendirmeden önce intihal seviyesini tesbit etmek için kullanılır.