Deneme döneminiz : 22 Kasım - 31 Aralık tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim adresi : https://esinav.tumeraltas.com.tr

"Online Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi " veri tabanının yeni versiyonu olan "e-Sınav" veri tabanı üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Sayın Hocalarımız,

Pearson e-kitap veri tabanı deneme erişimine açılmıştır.

Deneme döneminiz : 16 Kasım- 13 Ocak tarihleri aralığında olacaktır.

Erişim adresi: https://bc.vitalsource.com/tenants/caglayan_kitabevi_ankara_sosyal_bilimler_universitesi/libraries

İçerik; En seçkin yazarlarla 100’ü aşkın ülkede 100 yıldan fazladır eğitim hizmetinde bulunan Pearson, ders kaynaklarını ilk defa Türkiye’de kütüphanelere sunmaktadır.

- 1483 adet ders kitabı deneme erişiminde kurumun hizmetine sunulmaktadır.

- Kitapların dili İngilizcedir.

- Disiplinler;

o Business & Management

o Computer

o Economics

o Engineering

o Health Science

o Law

o Politics

o Science

o Social Science

Önemli vurgulamalar;

1. Ücretsiz deneme süresi boyunca kaynak kısıtlaması yoktur. Pearson’ın kütüphaneler için sunduğu tüm kaynaklara ulaşabilirsiniz.

2. Deneme erişimi sürecince her bir kaynağa en fazla 24 saat boyunca erişebilirsiniz. 24 saat sonunda kullanmaya devam etmek isterseniz, kitabı tekrardan aktif edip, açmanız gerekmektedir.

3. Deneme erişimi sürecince herhangi bir kaynağa anda sadece 3 kullanıcı erişebilmektedir. 3. kişiden sonra kitap kullanıma kapanır. Ta ki kullanıcılardan birinin 24 saatlik süresi dolana kadar veya kullanıcılardan biri kitabı kütüphaneye iade edene kadar.

4. Kaynaklar normalde sadece kurum ağı içerisinde kullanılmaktadır. Lakin kitabı açma aşamasında email adresinizle sisteme kayıt olursanız kitabınızı kütüphane ağı dışarısında da telefonda, tablette, masaüstü ve dizüstü bilgisayarda online veya offline olarak kullanabilirsiniz.

Akademik topluluk arasında önemli bir yer tutan “intihali engelleme” ile ilgili olarak; TÜBİTAK Ulakbim tarafından sağlanan doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahip “iThenticate” programı üniversitemizin erişimine açılmıştır. İlgili platformun erişim tanımlamaları kütüphanemiz tarafından yapılacaktır. Programı kullanmak isteyen doktora derecesi ve üzerinde akademisyenlerimizin library@asbu.edu.tr adresine isim, soyisim ve mail adreslerini bildirmeleri gerekmektedir. iThenticate programı akademik çalışmaları değerlendirmeden önce intihal seviyesini tesbit etmek için kullanılır.