BÖLÜM MEZUNLARI NE YAPAR?

Bölümden mezun olan öğrenciler aşağıda örnekleri verilen pekçok bölümde yurtiçinde ve yurtdışında master/doktora programlarına başvurabilirler. Araştırma odaklı bir üniversite olan ASBÜ’nün İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunları lisansüstü programlarda ihtiyaç duyulan üst düzey akademik araştırma becerilerine sahiptirler.

• • British Literature
  • • American Literature
  • • Comparative Literature
  • • World Literature
  • • History
  • • Antropology
  • • Sociology
  • • Translation Studies
  • • Women’s Studies
  • • Cultural Studies

Bölümden mezun olan öğrenciler aşağıda örnekleri verilen sektörlerde çalışabilirler:

• • Elçiliklerde, konsolosluklarda ve yurtdışı kamu kurumlarında bürokratlık, diplomatlık, danışmanlık;
  • • Dışişleri ve kültür bakanlıklarında bürokratlık, danışmanlık;
  • • Turizm işletmelerinde rehberlik, yöneticilik;
  • • Medya; gazetecilik, haber ajansları, TV program yapımcılığı ve/ya editörlüğü;
  • • Çevirmenlik, tercümanlık;
  • • Edebiyat eleştirmenliği;
  • • Yayın dünyası; yazarlık, editörlük vs.;
  • • Reklamcılık, metin yazarlığı

Öğrencilerimiz dilerlerse lisans programlarına ek olarak alacakları pedagojik formasyon sertifikası ile İngilizce Öğretmeni olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışabilirler.