NASIL BİR DERS PROGRAMI?

• • Bölüm ders programı milli ve yerel olandan kopmadan evrensel olmayı amaçlayarak tasarlanmıştır.
  • • İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndaki öğrenciler aşağıdaki yedi ana daldan beslenen zengin bir literatürde öğrenim görmeleri planlanmaktadır:
    • • İngiliz & Amerikan Edebiyatı (British & American Literature)
    • • Osmanlı Dönemi Türk Edebiyatı ve Çağdaş Türk Edebiyatı (Turkish & Ottoman Literature)
    • • Dünya Edebiyatları (World Literature)
    • • Sömürgecilik araştırmaları (Post-colonial Studies)
    • • Kadın çalışmaları (Women’s Studies)
    • • Kültürel araştırmalar (Cultural Studies)
    • • Çeviri çalışmaları (Translation Studies)
  • • Programın ilk yıllarında sorgulayıcı düşünme ve yazma becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen akademik araştırma metotlarına ağırlık veren, mezuniyet araştırma projesi (Graduation Research Project) gibi derslerin yer alışı ve her konunun derinlemesine ve çeşitli platformlarda (blogs, online education & projects, multimodal learning assignments gibi) çalışılmasını hedefleyen dersler, ASBÜ’nün bir araştırma üniversitesi oluşunu vurgulayan ve pekiştiren unsurlardır.
  • • Müfredat, öğrencilerin kendi ilgi alanlarını keşfedip geliştirebilmelerini amaçlayan çok sayıda seçmeli dersten oluşmaktadır.
  • • Öğrencilerin en az üç dönemlik (üç kurluk) İngilizce dışında farklı bir yabancı dil dersi görmeleri öngörülür. En son kur, edebiyat ağırlıklı bir içerikle öğrencilere sunulur.
  • • Bölüm dersleri Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile entegre olmuş şekilde multimodal bir prensiple yapılandırılmıştır.