Hakkımızda

Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü 6410 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 22.01.2013 tarihinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü adıyla kurulmuştur.

Enstitümüz Asya Çalışmaları Anabilim Dalı ve Afrika Çalışmaları Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Üniversitemiz Rektörlüğü’nün Ulus Yerleşkesi A Blok binasında tahsis edilen bölümde faaliyetini sürdürmekte olan Enstitümüz, açacağı yüksek Lisans ve Doktora programlarının yanısıra geliştireceği araştırma projeleri ve bilimsel faaliyetlerle sorumlu olduğu alanlarda çağın eğitim kriterlerine uygun, özgün ve nitelikli çalışmalarda bulunarak bilim dünyasına katkı sağlamak üzere hazırlıklarını sürdürmektedir.