SUNY Sistemi

New York Eyalet Üniversitesi Sistemi

New York Eyalet Üniversitesi Sistemi (State University of New York, SUNY) New York eyaletindeki toplam 64 yerleşkesiyle dünyanın en büyük eyalet üniversite sistemidir. 7.000'den fazla yükseköğretim programında kayıtlı 460.000'in üzerinde tam ve yarı zamanlı öğrencisi bulunmaktadır. New York Eyalet Üniversitesi Sistemi, en iyi ve seçkin akademisyenler, bilim adamları, sanatçılar ve profesyonellerden oluşan, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış ve çok sayıda bilimsel ödüller almış güçlü bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir.

Bu programlarda öğrenim görecek öğrenciler:

• Lisans eğitimi süresince Türkiye’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde YÖK onaylı programlarda öğrenim görme,

• İki farklı kültürü tanıma,

• İngilizceyi hem Türkiye’deki üniversitelerde, hem de İngilizce'nin doğal ortamında geliştirme,

• Programlarını başarı ile tamamladıklarında aynı anda bir Türk ve bir Amerikan üniversitesinin lisans diplomasına sahip olma, olanaklarından faydalanacaklardır.