تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

3 Aralık 2024 Salı günü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Sezai Karakoç Salonu'nda düzenlenen "Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba" sempozyumu başarıyla tamamlandı.

İki gün süren ve toplam dokuz oturumdan oluşan sempozyumda, Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba'nın hayatı, düşünsel mirası ve Bektaşi topluluğuna katkıları kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Oturumlarda konuşmacılar, 1960’tan 1997’deki vefatına kadar Bektaşi toplumu içinde en yüksek mevki olan Dedebabalık makamında bulunan Noyan’ın hayatını, sanatsal kişiliğini ve eserlerini detaylı bir şekilde incelerken, Balkan, Girit ve Makedonya Bektaşileri üzerine görüşlerini de ele aldılar.

Etkinlikte, Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba’nın öğrencileri, öğretisinin takipçileri ve konuya ilgi duyan akademisyenler, onun mirasını yaşatmaya yönelik düşüncelerini dile getirdiler. Ayrıca, hem geçmişin hem de bugünün toplumsal yapısını anlamada onun etkisinin önemini vurguladılar.

Sempozyum, Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba’nın fikirlerinin ve katkılarının geleceğe taşınması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Tarih
03/12/2024, الثلاثاء , 19:21:37
Resim
Resimler
Başlık

"Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba" Etkinliği Başarıyla Tamamlandı

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sadece zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.