تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Yabancı Diller Fakültesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde 10 Eylül 2026 tarihinde AYBÜ Etlik Millî İrade Yerleşkesi’nde düzenlenen “Yapay Zekâ ve Yükseköğretimin Geleceği” başlıklı çalıştaya katıldı. Çalıştayda yapay zekâ teknolojilerinin yükseköğretime entegrasyonu, müfredatların geleceğin yetkinlikleri doğrultusunda güncellenmesi ve mikroyeterliklerin eğitim süreçlerindeki yeri ele alındı.

Çalıştaya Üniversitemiz Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmail Çakır başkanlığında  her bölüm ve anabilim dalını temsilen müfredat ve kalite çalışmalarından sorumlu toplam dokuz öğretim üyesinden oluşan bir  komisyonla katıldı.

Farklı üniversitelerden akademisyenler ile sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kurumlardan uzmanların katıldığı çalıştayda, eğitim-öğretim süreçlerinin dijital teknolojilerle dönüşümü, ders izlencelerinin güncel ihtiyaçlara göre gözden geçirilmesi ve öğrencilerin değişen çalışma hayatının gerektirdiği yetkinliklerle donatılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Tematik oturumlarda yabancı dil eğitimi, filoloji ve çeviribilim alanlarında yapay zekâ araçlarının pedagojik kullanımı, ölçme ve değerlendirme süreçlerindeki dijital dönüşüm ve etik ilkeler değerlendirildi. Yabancı dil eğitimi ile mütercim-tercümanlık programlarının teknolojik ve mesleki gelişmeler doğrultusunda yeniden ele alınmasına yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı.

Prof. Dr. İsmail Çakır’ın başkanlık ettiği oturumda ise yabancı diller alanındaki müfredatların geleceğin eğitim ihtiyaçlarına göre geliştirilmesi, teknoloji destekli öğretim yaklaşımlarının yaygınlaştırılması ve yapay zekâ uygulamalarının akademik programlarla bütünleştirilmesi üzerinde duruldu. Mikroyeterlikler doğrultusunda müfredat güncellemeleri ve yapay zekâ uygulamalarının eğitim süreçlerine yansımaları da ele alındı.

Çalıştayda ortaya konulan görüş ve önerilerin ilgili bölüm ve anabilim dallarınca raporlanarak kalite güvencesi, akreditasyon ve müfredat güncelleme çalışmalarında değerlendirilmesi planlanıyor.

Tarih
14/09/2026, الاثنين , 20:22:22
Resim
Resimler
Başlık

ASBÜ Yabancı Diller Fakültesi, Yapay Zekâ, Müfredat ve Mikroyeterlik Çalıştayında Yer Aldı

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sadece zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.